open-navfaktor-logo
search
Nakon upita
Tužilaštvo iz Užica za Faktor: Kod osumnjičenog Zildžića pronađen pištolj sa dva okvira i municijom
Nakon upućenog upita Faktora Više javno tužilaštvo u Užicu potvrdilo je da je "donijelo naredbu o sprovođenju istrage protiv osumnjičenog Salke Zildžića, zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivično djelo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija iz člana 348, stav četiri, u vezi sa stavom jedan Krivičnog zakonika".
21.09.2023. u 15:40
get url
text
Zgrada Višeg javnog tužilaštva u Užicu
Zgrada Višeg javnog tužilaštva u Užicu

- Prilikom pregleda automobila u kome je zatečen Salko Zildžić, od ovlaštenih službenih lica SGP Bajina Bašta pronađeni su predmeti krivičnog djela - pištolj sa dva okvira i municijom - navodi se u dopisu koji je upućen Faktoru.

Prema osumnjičenom Salki Zildžiću određen je pritvor rješenjem sudije za prethodni postupak Višeg suda u Užicu u trajanju od 30 dana, po prijedlogu Višeg javnog tužilaštva u Užicu, na osnovu odredbe člana 211, stav jedan, tačka jedan, Zakonika o krivičnom postupku.

- Salko Zildžić saslušan je u svojstvu osumnjičenog u Policijskoj stanici Bajina Bašta, gde je iznio svoju odbranu - zaključeno je u dopisu koji potpisuje Pavle Markićević, vršilac dužnosti glavnog tužioca Višeg javnog tužilaštva u Užicu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.