open-navfaktor-logo
search
Provjerava se prijava
Tužilaštvo KS formiralo predmet o prodaji hotela Igman
Tužilaštvo Kantona Sarajevo formiralo je predmet o prodaji hotela Igman.
14.03.2022. u 14:08
get url
text

Navela je to glavna kantonalna tužiteljica Sabina Sarajlija odgovarajući na pitanje zastupnice u Skupštini Kantona Sarajevo Jasmine Biščević Tokić.

Bišević-Tokić zatražila je od Tužilaštva KS da se provjeri postupak prodaje hotela Igman, odnosno da li su procedure provedene u skladu sa propisima.

- Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo je povodom zaprimljenog zastupničkog pitanja i priloga dostavljenih uz isti, formiralo krivični predmet. Postupajući tužilac ovog tužilaštva će u skladu sa odredbama Zakona o krivičnom postupku FBiH preduzeti potrebne mjere i radnje u cilju utvrđivanja svih okolnosti koje se odnose na postupak prodaje hotela Igman – navela je glavna tužiteljica Sabina Sarajlija.

VEZANI TEKST - Provjerava se postupak prodaje hotela Igman, ima li nezakonitosti?

Ranije je Biščević-Tokić sumnje u nepravilnosti u vezi s prodajom hotela Igman prijavila i Uredu za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom Kantona Sarajevo.

Zatražila je da se izvrše provjere dokumentacije i poštivanja procedura prilikom raspisivanja javnog poziva o prodaji putem neposredne pogodbe ovog hotela, a za što je ministar privrede KS Adnan Delić tvrdio da je urađeno po pravilima.

Podsjećamo, Agencija za privatizaciju Kantona Sarajevo objavila je javni poziv za prodaju Hotela Igman po cijeni od 6,9 miliona maraka. Hotel na istoimenoj planini, na Velikom polju, prodavao se metodom neposredne pogodbe, zajedno sa depadansom i pripadajućim zemljištem, navedeno je u tom pozivu.

U februaru je u Kantonalnoj agenciji za privatizaciju Kantona Sarajevo potpisan ugovor o prodaji hotela Igman između prodavca - direktora KJP ZOI '84 d.o.o. Sarajevo Jasmina Mehića, predstavnika kupca - direktora firme The Place d.o.o. Emira Granova, te direktora Kantonalne agencije za privatizaciju KS Adnana Jašarevića.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.