open-navfaktor-logo
search
U toku istraga
Tužilaštvo KS o smrti dvoipogodišnjakinje iz Kaknja: Bit će naređena obdukcija
Nakon što je jutros u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu preminula dvoipogopdišnja djevojčica iz Kaknja koja je u tu zdravstvenu ustanovu primljena u komi, nakon komplikacija izazvanih operacijom u privatnoj klinici, oglasili su se i iz Tužilaštva KS.
14.11.2021. u 12:14
get url
text

Kako su naveli, bit će naređena obdukcija tijela preminule djevojlčice, kako bi bio utvrđen tačan uzrok smrti.

- Uporedo s tim, policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo, pod nadzorom Kanotnalnog Tužilaštva KS intenzivno poduzimaju i druge mjere i radnje s ciljem utvrđivanja svih okolnosti ovog događaja - kazala je Azra Bavčić, glasnogovornica Tužilaštva KS.

VEZANI TEKST - Preminula dvoipogodišnja djevojčica iz Kaknja

Podsjetimo, dvoipogodišnja Džena Gadžun preminula je jutros nakon šestodnevne kome iz koje se nije budila, a nakon što je 8. novembra bila podvrgnuta "rutinskoj operaciji" koju je obavilo osoblje privatne oftamološke klinike "dr. Halimić" u Sarajevu. 

Operacija je obavljena u iznajmljenoj sali stomatološke ordinacije "Bejtović", a obavila ju je dr. Nina Jovanović, za koju je uztvrđeno da nema dozvolu Ljekarske komore KS, te anesteziolog dr. Suad Rožajac.

Doktorica je roditeljima, kako su ispričali, rekla da je sa operacijom oka sve prošlo uredu, ali da je prilikom buđenja iz anestezije, koju je radio dr. Rožajac, došlo do komplikacija čiji uzrok "ne znaju".

Dijete je, kako su kazali, prije operacije imalo uredno sve nalaze. Nakon operacije djevojčica je hitno prevezeno u KCUS, gdje su je u životu, sve do jutros, održavali aparati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.