open-navfaktor-logo
search
Istraga pri kraju
Tužilaštvo KS predložilo ukidanje pritvora za Skaku i određivanje mjera zabrane
Tužilaštvo Kantona Sarajevo predložilo je Općinskom sudu u Sarajevu ukidanje pritvora Abdulahu Skaki, bivšem gradonačelniku Sarajeva i bivšem ambasadoru BiH u Kataru, uz istovremeno određivanje mjera zabrane. 
19.06.2023. u 12:03
get url
text

VEZANI TEKST - Abdulahu Skaki određen jednomjesečni pritvor

- Postupajući tužioci Tužilaštva Kantona Sarajevo predložili su Općinskom sudu u Sarajevu ukidanje pritvora uz istovremeno određivanje mjera zabrane osumnjičenom Abdulahu Skaki, budući da više ne postoje zakonski razlozi zbog kojih je pritvor određen i zbog činjenice da je istraga protiv osumnjičenog u završnoj fazi i da se uskoro očekuje donošenje konačne tužilačke odluke - saopćeno je iz Tužilaštva KS.

Navedeno je da je sudu predložena zabrana napuštanja adrese prebivališa, odnosno kućni pritvor.

- Predloženo je i oduzimanje svih putnih isprava osumnjičenom, među kojima i dva diplomatska pasoša, potom zabrana korištenja lične karte za prelazak granice kao i zabrana komuniciranja sa svjedocima, saučesnicima i prikrivačima u ovom predmetu.

Tužilaštvo KS Abdulaha Skaku sumnjiči za krivična djela zloupotreba položaja ili ovlaštenja, nasavjestan rad u službi, krivotvorenje službene isprave, davanja dara i drugih oblika koristi i povreda ravnopravnosti čovjeka i građanina - istaknuto je u saopćenju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.