open-navfaktor-logo
search
Potvrdio na Facebooku
Tužilaštvo obustavilo istragu protiv Gordana Memije, nema dokaza da je počinio krivično djelo
Tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona obustavilo je istragu protiv Gordana Memije, sarajevskog biznismena i vlasnik firme "FotoArt" kojeg je osumnjičilo za nedozvoljenu proizvodnju i promet opojnih droga.
07.12.2022. u 21:02
get url
text

Istraga je obustavljena jer nema dokaza da je počinio krivično djelo, navedeno je u obavijesti Tužilaštva ZDK, koju je Memija objavio na svom Facebooku.

Memija je uhapšen, zajedno sa još osam osoba u akciji koju su u martu ove godine proveli pripadnici MUP-a Zeničko-dobojskog kantona.

Tada su, osim Memije, uhapšeni i poznata manekenka Džejla Glavovoić - Očuz i njen suprug Mahir Očuz, te još šest osoba.

VEZANI TEKST - Memija za Faktor: Pustili su me kada su vidjeli da nema razloga za moje zadržavanje

Policija je tada saopćila da se sumnjiče da su, "od juna 2020. do marta 2022. godine, na području Zeničko-dobojskog, Kantona Sarajevo i šire, a u namjeri pribavljanja protupravne imovinske koristi, nezakonito nabavljali, prometovali i prodavala opojna sredstva krajnjim konzumentima".

Ispostavit će se da se radilo o ulju kanabisa koje se koristi za liječenje najtežih bolesti, a koje se u BiH nalazi na listi nedozvoljenih supstanci.

Memija, koji je nakon davanja izjave u policiji pušten na slobodu tada je za Faktor kazao da je utvrđeno da nema elemenata za njegovo zadržavanje i da će se odrediti njegov status u tom predmetu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.