open-navfaktor-logo
search
Nema dovoljno dokaza
Tužilaštvo obustavilo istragu protiv Nenada Nešića
Banjalučko tužilaštvo obustavilo je istragu protiv bivšeg v. d. direktora Puteva RS i predsjednika DNS-a Nenada Nešića kojeg je policija RS-a sumnjičila za zloupotrebe službenog položaja i ovlaštenja.
18.10.2021. u 10:20
get url
text

Kako saznajemo, naredba o obustavi istrage donesena je jer "nema dovoljno dokaza da je počinio krivično djelo za koje je bio osumnjičen".

Izvještaj protiv Nešića je Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka u novembru prošle godine podnijela Uprava kriminalističke policije MUP-a RS-a.

Sumnjičio se da je od 8. maja 2018. godine do 31. augusta 2020. godine u svojstvu odgovornog lica, vršioca dužnosti direktora JP Putevi RS-a, kršeći odredbe Zakona o javnim nabavkama, iskoristio svoj položaj i ovlaštenja i zaključio sporazum firmom Prijedorputevi a.d. Prijedor, te šest pojedinačnih ugovora za izvođenje radova održavanja i zaštite magistralnih i regionalnih puteva i objekata na putevima u RS-u i tako Prijedorputevima pribavio imovinsku korist od blizu 17 miliona KM.

Nešić je u to vrijeme bio na čelu Puteva RS-a, a poziciju je napustio iz "zdravstvenih razloga", neposredno nakon što je DNS napustio vladajuću koaliciju u ovom entitetu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.