open-navfaktor-logo
search
Nakon hapšenja
Tužilaštvo RS-a zatražit će pritvor za direktora bolnice u Doboju
Postupajući tužilac Tužilaštva RS-a zatražit će da se odredi pritvor Mladenu Gajiću, direktoru JZU bolnice "Sv. Apostol Luka" u Doboju.
07.10.2021. u 16:19
get url
text

Vladimir Vuletić, direktor firme ARMS sistemi u Banjoj Luci, a koji je u kućnoj izolaciji zbog sumnje na koronavirus, bit će ispitan kada se za to steknu uvjeti.

Njih je jučer uhapsila Uprava za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS.

- Republički javni tužilac mjeru pritvora za Gajića zatražit će zbog osnovane bojazni da će osumnjičeni boravkom na slobodi uništiti, sakriti, izmijeniti ili falsifikovati dokaze ili tragove važne za krivični postupak, da će ometati krivični postupak utjecajem na svjedoke, saučesnike ili prikrivače, zbog težine krivičnog djela, načina izvršenja ili posljedica krivičnog djela i što bi puštanje na slobodu rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda - saopćeno je iz tužilaštva.

Gajić se sumnjiči da je obavljajući funkciju direktora JZU bolnice "Sv. Apostol Luka" u Doboju tokom prošle godine počinio djelo zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja sa Sašom Markovićem, vlasnikom firme Travel for fun, a koji je od ranije u pritvoru, prilikom postupka nabavke medicinske zaštitne opreme - odijela, maski i rukavica, za potrebe bolnice u Doboju.

Vuletić je uhapšen zbog sumnje da je počinio zloupotrebu službenog položaja ili ovlašćenja, a u vezi sa krivičnim djelom pomaganje, te da je navedena krivična djela počinio sa Branislavom Zeljkovićem, tadašnjim direktorom Instituta za javno zdravstvo RS, koji je također u pritvoru, prilikom postupka nabavke termalnih kamera za potrebe Univerzitetskog kliničkog centra RS-a od firme čiji je Vuletić direktor.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.