open-navfaktor-logo
search
Jučer uhapšeni
Tužilaštvo traži pritvor za osumnjičene u istrazi o izdavanju diploma na Američkom univerzitetu u BiH
Postupajući tužilac Tužilaštva Bosne i Hercegovine ispitao je osumnjičene u predmetu vezano za istragu koja se odnosi na navodne nezakonitosti i neregularnosti u vezi s izdatim diplomama Američkog univerziteta u Bosni i Hercegovini.
19.06.2021. u 13:17
get url
text

VEZANI TEKST - Nakon pretresa na Američkom univerzitetu: Uhapšen Denis Prcić i dvoje njegovih saradnika

Kako je kazao Boris Grubešić, glasnogovornik Tužilaštva Bosne i Hercegovine prema dvije osobe, bit će upućen prijedlog za određivanje mjere pritvora, a za jednu osumnjičenu osobu, prijedlog za mjere zabrane.

- Osumnjičeni su predati u nadležnost Tužilaštva BiH, gdje ih je u zakonskom roku ispitao postupajući tužilac u predmetu koji se odnosi na izdavanja diploma Američkog univerziteta u BiH. Za dvoje osumnjičenih bit će zatraženo određivanje mjere pritvora, dok će za jednu osumnjičenu osobu biti predložene mjere zabrane – kazao je Grubešić, te dodao:

- Navedene mjere bit će predložene kako bi se osiguralo neometano provođenje istražnih radnji koje vrše u ovom predmetu.

Tužilaštvo, ističe, zajedno sa partnerskim institucijama i agencijama, nastavlja istragu u ovom predmetu. 

Podsjećamo, jučer su uhapšeni direktor ove obrazovne ustanove Denis Prcić, te njegovi saradnici Emir Mujkanović i Melisa Belkić-Mujkanović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.