open-navfaktor-logo
search
Ko je kriv
Tužilaštvo u Prijedoru formiralo predmet u vezi sa propadanjem 1.300 vakcina
Okružno javno tužilaštvo u Prijedoru formiralo je predmet u vezi sa medijskim navodima o propadanju 1.300 doza vakcina protiv koronavirusa u Domu zdravlja Prijedor, javlja Anadolu Agency (AA).
14.04.2021. u 10:33
get url
text

VEZANI TEKST - U prijedorskom Domu zdravlja propale vakcine, rukovodstvo "okrivilo" nestanak struje

- Formirali smo predmet i u narednom periodu ćemo utvrditi sve okolnosti, kako je došlo eventualno do toga i da li ima eventualne odgovornosti nečije u tome i onda ćemo u skladu sa zakonom preduzeti mjere - izjavio je za AA Mladen Mitrović, glavni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Prijedor.

Naglasio je da je broj od 1.300 doza vakcina informacija koju imaju iz medija.

Kako su objavili lokalni mediji u utorak je prekinuta revakcinacija osoba starijih od 65 godina u Prijedoru, jer vakcine za tu namjenu nisu za upotrebu. Na konferenciji za novinare predstavnici Doma zdravlja Prijedor rekli su da vakcine ne smiju biti upotrebljene jer je zbog nestanka električne energije više puta prekinut hladni lanac, ne navodeći o kojoj količini vakcina se radi.

Iz Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske juče je saopšteno da su sa Ministarstvom zdravlja i socijalne zaštite bh. entiteta RS osigurali sve što je potrebno za nesmetano odvijanje procesa vakcinacije protiv COVID-19.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.