open-navfaktor-logo
search
Trebaju podršku
Tuzlak i Palestinac dr. Ghassan Husni: Situacija u Gazi je gora od onoga što se može vidjeti u medijima
U nedjelju će u Tuzli i u Sarajevu biti organizirani skupovi podrške palestinskom narodu. Okupljanje u Tuzli bit će na Trgu slobode, a jedan od organizatora je i dr. Ghassan Husni, Palestinac koji već 38 godina živi u našoj zemlji.
19.10.2023. u 16:08
get url
text
Dr. Ghassan Husni
Dr. Ghassan Husni

- Pokušavamo što više proširiti vijest o okupljanju putem interneta i društvenih mreža. Nadamo se da će što više ljudi doći da nas podrže. Za sada širimo objave preko naših prijatelja, a njih hvala Bogu ima puno - kaže Husni, inače specijalista dermatovenerelog.

Husni je rođen u Libanu i trenutno nema članova porodice koji žive u Gazi, ali kaže da ima puno prijatelja s kojima je u kontaktu.

- Situacija u Gazi je gora od onoga što se može vidjeti u medijima. Ono što se prikazuje je samo dio patnji. Ono što možemo vidjeti je užasno, a zamislite da tamo živite - kaže Husni.

Organizatori okupljanja u Tuzli i Sarajevu su Udruženje bosanskohercegovačko-palestinskog prijateljstva i Palestinska zajednica u BiH. Skup u Sarajevu, na platou preko puta Vijećnice, trajat će od 11 do 13 sati, a okupljanje na Trgu slobode u Tuzli bi trebalo trajati od 14 do 15.30 sati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.