open-navfaktor-logo
search
Humanost
Tuzlak prodaje kolekciju dresova za nabavku aparata za najmlađe pacijente u UKC-u Tuzla
Tuzlak Sead Mulić samoinicijativno je našao način da pomogne mališanima koji trebaju pomoć kroz nabavku aparata za mehaničku ventilaciju za pacijente Odjeljenja intenzivne terapije i njege Klinike za dječije bolesti UKC-a Tuzla.
10.10.2022. u 09:08
get url
text

Kako bi u svakom trenutku mogla odgovoriti na potrebe pacijenata i pružiti što kvalitetniju zdravstvenu njegu, Klinika za dječije bolesti iskazala je interes za jednim ovakvim uređajem i spremnost za učešće u kampanji.

Stoga je Mulić odlučio bogatu, vlastitu kolekciju dresova staviti na aukciju, kako bi se prikupio novac za nabavku tog aparata.

Odlučio je pokrenuti kampanju "Svaki dres svoju priču nosi" putem online platforme za prikupljanje donacija www.doniraj.ba, ali i putem društvenih mreža na kojima će biti realizirana aukcija. Riječ je o više od 100 dresova priznatih i poznatih sportista iz Bosne i Hercegovine i regiona.

Fondacija tuzlanske zajednice u partnerstvu sa filantropom i aktivistom iz Tuzle Mulićem i Univerzitetskim kliničkim centrom Tuzla ovim povodom će sutra upriličiti press konferenciju u UKC-u Tuzla.

Kampanja se organizuje s ciljem prikupljanja 50.000 KM za nabavku aparata, saopćila je Fondacija.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.