open-navfaktor-logo
search
Odgovarao
Tvrdi da se branio: Lukač progovorio o ostavci
Optužio je rukovodstvo NSRS-a da nisu odreagovali na pravi način
24.12.2019. u 13:54
get url
text

Ministar policije RS-a Dragan Lukač je danas istakao da se sinoć na posebnoj sjednici NSRS-a osjećao ugroženim jer je Stanivuković došao do svečane govornice za kojom je u tom trenutku govorio Lukač i mlatio rukama.

Odgovarajući na pitanja novinara o tome da li razmišlja o ostavci na koju ga poziva opozicija u RS-u, Lukač je istakao da opozicija u godini 365 dana traži njegovu ostavku, kao i da neće da reaguje na njihove zahtjeve.

-Moju ostavku može da traži onaj ko mi je dao mandat, i kada se to desi, odmah ću to i učiniti ili kada napravim krivično djelo nespojivo sa poslom koji obavljam, a nisam uradio ništa od toga, štitio sam sebe i uvijek ću to raditi - kazao je Lukač.

Optužio je rukovodstvo NSRS-a da nisu odreagovali na pravi način jer nisu spriječili Stanivukovića i druge zastupnike opozicije da ometaju govornike u NSRS-u jer da su odreagovali, ništa se, kaže, ne bi ni desilo.

-Ne mogu da dozvolim da me bilo ko ugrožava. Prijeteći je krenuo prema meni mlateći rukama, odgurnuo sam ga od sebe u namjeri da ga spriječim da me ugrozi - rekao je Lukač i dodao da nije problem ni da o ovoj situaciji odluči sud.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.