open-navfaktor-logo
search
Proljeće na čekanju
U BiH danas oblačno, slično vrijeme do kraja radne sedmice
U Bosni i Hercegovini danas će preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a slične vremenske prilike očekuju se do kraja radne sedmice, prenosi Anadolu Agency (AA).
20.04.2021. u 08:27
get url
text

U prijepodnevnim satima na sjeverozapadu zemlje očekuju se padavine. Umjereno oblačno s kišom i grmljavinom prognozira se i za područje Mostara i Trebinja. U Sarajevu prijepodne uglavnom suho.

Temperature zraka u osam sati: Bjelašnica -5 stupnjeva, Livno i Sokolac 2, Ivan-sedlo 3, Bugojno, Drvar i Sarajevo 5, Grude, Jajce, Stolac i Zenica 6, Bihać, Gradačac, Sanski Most i Tuzla 7, Banja Luka, Mostar i Zvornik 8, Neum 10 stepeni.

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH, u srijedu će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslijepodne u Bosni lokalno su mogući i slabi pljuskovi. Jutarnja temperatura od dva do šest, na jugu do devet, a najviša dnevna temperatura od 10 do 16, na jugu i sjeveru zemlje do 19 stepeni Celzijusovih.

Umjereno do pretežno oblačno vrijeme zadržat će se i u četvrtak. Poslijepodne ili večernjim satima se očekuje kiša. Jutarnja temperatura od tri do devet, na jugu do 12, a najviša dnevna od 13 do 20 stepeni.

U petak takođe pretežno oblačno vrijeme sa kišom, a u planinskim dijelovima sa susnježicom i snijegom. Jutarnja temperatura od jedan do šest, na jugu do devet, a najviša dnevna od četiri do 10, na jugu do 15 stepeni Celzijusovih.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.