open-navfaktor-logo
search
Prognoza vremena
U BiH danas sunčano, za vikend padavine
U Bosni i Hercegovini danas će biti sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost, prenosi Anadolu Agency (AA).
16.04.2021. u 08:21
get url
text

Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Tokom dana, u Bosni postupno naoblačenje. Vjetar slab do umjeren sjevernog smjera.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati: Bjelašnica -10; Sokolac -4; Ivan-sedlo -3; Bugojno, Drvar, Jajce i Livno -2; Sarajevo i Zenica 0; Banja Luka, Bihać, Doboj, Prijedor, Sanski Most, Srebrenica, Tuzla i Zvornik 1; Grude 2; Gradačac 4; Stolac i Trebinje 5; Neum 7 i Mostar 8 stepeni Celzijusa.

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH, za vikend se u zemlji očekuje pretežno oblačno vrijeme. U subotu tokom dana i u večernjim satima očekuje se kiša, a u višim dručjima i na planinama sa snijeg ili susnježica. Jutarnja temperatura od minus jedan do pet, na jugu od četiri do sedam, a najviša dnevna od četiri do 10, na jugu do 14 stepeni.

U nedjelju se prognozira oblačno vrijeme sa kišom. U Bosni u višim područjima i na planinama sa snijegom ili susnježicom. Jutarnja temperatura od nula do šest, na jugu do devet, a najviša dnevna od dva do osam, na jugu od devet do 12 stepeni.

Slično vrijeme očekuje se i početkom naredne sedmice, navode iz FHMZ-a.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.