open-navfaktor-logo
search
Posljednji ispraćaj
U Bihaću klanjana dženaza i obavljen ukop Azre Spahić: Kao da danas pratimo meleka...
Dženaza - namaz i ukop tragično stradale dvadesetpetogodišnje doktorice Azre Spahić obavljeni su danas na Gradskom mezarju Humci u Bihaću. Posljednjem ispraćaju, uz članove porodice i prijatelje, prisustvovali su i brojne kolege, te građani Bihaća i ostatka Bosne i Hercegovine.
29.05.2023. u 18:22
get url
text

Klanjanje dženaze - namaza predvodio je bihaćki imam Abdurahman ef. Osmanović, naglasivši "kako je uvijek najteže kada se na drugi svijet prate nevina i časno odgojena djeca, koja su svim svim svojim sugrađanima bila na ponos".

- Kao da danas pratimo meleka, vjerujem da se svi tako osjećamo - kazao je imam Osmanović.

Mlada Bišćanka tragično je stradala u petak navečer u Sarajevu, gdje je završila Medicinski fakultet i bila zaposlena.

VEZANI TEKST - Azra Spahić nije bila samo mlada doktorica, već i umjetnica osebujnog talenta

Azru Spahić i njene dvije prijateljice, na obilježenom pješačkom prelazu, udario je automobil kojim je upravljao dvadesetsedmogodišnji Armin Berberović.

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova KS nakon obavljenih uviđajnih radnji, uhapsili su ga jer je utvrđeno da je automobilom upravljao pod utjecajem alkohola, neprilagođenom brzinom i bez položenog vozačkog ispita.

Uz izraze saučešća porodici u njihovoj boli i patnji, brojni građani Bihaća, Sarajeva i drugih bh. gradova u medijskim istupima i na društvenim mrežama posljednjih dana upozoravaju na važnost odgoja i rada s djecom, konstantnom razmišljanju o posljedicama vlastitih djela i ponašanja, odnosno maksimalnoj odgovornosti i pažnji u saobraćaju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.