open-navfaktor-logo
search
Akcije "Glasač" i "Obilazak"
U Brčkom uhapšeno šest osoba zbog izbornih prevara
Policija Brčko distrikta BiH i Tužilaštvo Brčko distrikta BiH nastavljaju intenzivne aktivnosti na istraživanju i dokumentovanju krivičnih djela u vezi sa izbornim prevarama.
13.11.2020. u 16:49
get url
text

VEZANI TEKST - Osumnjičenima za izborne prevare u Brčkom još dva mjeseca pritvora

Policija Brčko distrikta BiH je danas nakon sprovođenja niza složenih istražnih aktivnosti u vezi sa izvršenjem krivičnog djela "Udruživanje radi počinjenja krivičnog djela" u vezi sa izvršenjem krivičnog djela "Povreda slobode odlučivanja birača", realizovala operativnu akciju kodnog naziva "Glasač". 

Tom prilikom su na osnovu Naredbi Osnovnog suda Brčko distrikta BiH i pod nadzorom Tužilaštva Brčko distrikta BiH izvršeni pretresi na dvije lokacije na području Brčkog, kojom prilikom su pronađeni materijalni dokazi važni za ovaj krivični postupak.

Zbog osnova sumnje da su počinili gore navedena krivična djela, uhapšeni su E.S. i S.P. iz Brčkog, koji će uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predati Tužilaštvu Brčko distrikta BiH.

Također, brčanska policija je danas nakon sprovođenja niza složenih istražnih aktivnosti u vezi sa izvršenjem krivičnog djela "Pripremanje krivičnog djela" u vezi sa krivičnim djelom "Povreda slobode odlučivanja birača" realizovala i operativnu akciju kodnog naziva  "Obilazak". 

Tom prilikom su izvršeni pretresi četiri osobe, kojom prilikom su pronađeni materijalni dokazi važni za ovaj krivični postupak. Zbog osnova sumnje da su počinili gore navedena krivična djela, uhapšeni su M.A rođen 1980. godine, u Brčkom, Š.E. rođen 1986. godine u Brčkom, Š.H. rođen 1986. godine i N.I. rođen 1978. godine u Brčkom.

Oni će uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predata Tužilaštvu Brčko distrikta BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.