open-navfaktor-logo
search
Opći izbori
U četvrtak počinje ponovno brojanje glasova za predsjednika i potpredsjednika RS-a
Na osnovu Naredbe Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine u Glavnom centru za brojanje u Sarajevu  u četvrtak, 13.10.2022. godine u 15:30 sati će početi otvaranje vreća i kontrolno ponovno brojanje glasačkih listića po službenoj dužnosti na svim redovnim biračkim mjestima u Republici Srpskoj za nivo predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske.
11.10.2022. u 16:01
get url
text

- Akreditirani posmatrači političkih stranaka, ispred kojih su ovjereni kandidati za predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske i nezavisnih kandidata, kandidati koji se pojavljuju na glasačkom listiću, kao i akreditirani posmatrači za praćenje Glavnog centra za brojanje mogu biti prisutni u toku brojanja. Tri javna RTV servisa u Bosni Hercegovini (RTVBiH, RTVFBiH i RTRS), ukoliko pokažu interes, mogu UŽIVO u cjelosti prenositi otvaranje vreća i kontrolno ponovno brojanje glasačkih listića za nivo predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske - navodi se u saopćenju CIK-a.

Navodi se da će isto biti omogućeno i drugim medijima u BiH.

Podsjećamo, CIK je na jučerašnjoj sjednici odlučio da se ponovo broje glasački listići za predsjednika Republike Srpske. Prema dosadašnjim rezultatima Milorad Dodik ima skoro 30.000 glasova više u odnosu na Jelenu Trivić.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.