open-navfaktor-logo
search
Online sjednica
U četvrtak zasjeda Zastupnički dom FBiH, na dnevnom redu rebalans budžeta i zakon o ekonomskim mjerama
U četvrtak, 23. aprila, održat će se online sjednica Zastupničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine na čijem dnevnom redu će se naći rebalans budžeta FBiH za ovu godinu i Prijedlog zakona o ublažavanju negativnih posljedica koje su izazvane koronavirusom, potvrdio je za Faktor Mirsad Zaimović, predsjedavajući Zastupničkog doma FBiH.
20.04.2020. u 13:04
get url
text

- Sjednica će biti u četvrtak vjerovatno počinje u 11 sati. Na dnevnom redu će biti rebalans budžeta, a uz svaki rebalans ide zakon o izvršenju budžeta . Imamo odobrenje za zaduženje kod MMF- a i Prijedlog zakona o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica. Vjerovatno ćemo prije sjednice uraditi još jedno testno online zasjedanje – rekao nam je Zaimović.

Ponovio je da je na "antikorona" zakon stiglo mnogo amandmana.

Alma Kratina, predsjednica Kluba DF u Zastupničkom domu FBiH,kazala nam je da su i oni uložili više amandmana na "antikorona zakon".

- Imamo amandmane koji suštinski mijenjaju član četiri. Uputili smo ih u proceduru, pa ćemo vidjeti kakvo će biti raspoloženje zastupnika – rekla nam je Kratina.

Kada je riječ o zasjedanju Doma naroda FBiH Jasmin Duvnjak, predsjednik Kluba Bošnjaka u ovom domu, kazao nam je kako očekuje da predsjedavajući Doma naroda FBiH Tomislav Martinović ove sedmice zakaže online sjednicu Kolegija.

- Mi sa svojim sjednicama idemo iza zasjedanja Zastupničkog doma, pa tako će biti i ovaj put. Mislim da imamo sve pretpostavke da nakon zasjedanja Zastupničkog doma i mi idemo sa sjednicom, o tome će odlučiti kolegij – kazao nam je Duvnjak.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.