open-navfaktor-logo
search
Prvi ministar odbrane RBiH
U Domu Oružanih snaga BiH otvorena Knjiga žalosti u povodu smrti Jerka Doke
U povodu smrti Jerka Doke, prvog ministra odbrane tadašnje Republike Bosne i Hercegovine, Ministarstvo odbrane BiH je danas otvorilo Knjigu žalosti u Svečanoj dvorani Doma Oružanih snaga BiH u Sarajevu.
30.06.2023. u 13:53
get url
text

Upis u Knjigu žalosti omogućen je svim građanima koji to žele danas do 15 sati, saopćilo je Ministarstvo odbrane Bosne i Hercegovine.

Za preminulog Doku, u Knjigu žalosti prva je upisana prigodna poruka zamjenika predsjedavajuće Vijeća ministara BiH i ministra obrane Zukana Heleza, sa sljedećim sadržajem:

VEZANI TEKST - U Zagrebu preminuo Jerko Doko, prvi ministar odbrane nezavisne Republike BiH

- Kao prvi ministar obrane Bosne i Hercegovine, Jerko Doko svojim djelom i radom udario je temelje na kojima i danas djeluje Ministarstvo obrane Bosne i Hercegovine. Zalagao se za jedinstvenu Bosnu i Hercegovinu, državu svih njenih naroda i narodnosti. Za izgradnju mira u Bosni i Hercegovini, u teškom periodu dvije godine samostalne i međunarodno priznate države, i do početka agresije na Bosnu i Hercegovinu, ostao je borac za njenu samostalnost i nezavisnost. Jerku su poštovali i voljeli Bosanci i Hercegovci. Počivaj u miru dobri naš ministre Jerko Doko.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.