open-navfaktor-logo
search
Saosjećanje
U džamijama u BiH organizovano prikupljanje pomoći narodu Hrvatske stradalom u zemljotresu
U džamijama u Bosni i Hercegovini i dijaspori danas je, nakon džuma-namaza, molitve muslimana petkom, organizovana sergija za pomoć narodu Republike Hrvatske stradalom u zemljotresu.
01.01.2021. u 13:41
get url
text

O organiziranju ovakve vrste pomoći reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović pismom je informisao i ambasadora Hrvatske u BiH Ivana Sabolića.

Ranije je poručio da se na ovaj način, osim prikupljenog novca, sve muslimane Bošnjake iz cijelog svijeta želi pozvati na brigu, pažnju i saosjećanje da stanu uz svoje komšije iz Republike Hrvatske, uz poruku da smo jedni drugima najbitniji kako u teškoćama tako i u bezbrižnosti.

Direktor Uprave za vjerske poslove Rijaseta Ismail ef. Smajlović u dopisu imamima za organiziranje sergije naglasio je potrebu da iskažemo moralnu i svaku drugu podršku nastradalim i unesrećenim građanima Hrvatske.

- Svježa su i neizbrisiva sjećanja na organiziranu humanitarnu pomoć i utočište prognanim koju su naše komšije pružale građanima BiH u danima agresije na našu domovinu. Naše nade, misli, iskrena saosjećanja koje dijelimo sa porodicama nastradalih i građanima Hrvatske učvršćuju nas u opredjeljenju da budemo ustrajni u dobročinstvu - poručio je ranije Smajlović. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.