open-navfaktor-logo
search
Ministar saopćio
U entitetu RS još 28 pozitivnih na koronavirus, među njima dvoje zdravstvenih radnika UKC-a RS-a
U protekla 24 sata u RS-u je testirano ukupno 644 osoba, dok je prisustvo koronavirusa potvrđeno kod 28 osoba, potvrdio je danas ministar zdravlja RS-a Alen Šeranić.
16.04.2020. u 08:36
get url
text

Među novooboljelima je i dvoje zdravstvenih radnika iz UKC-a RS-a u Banjoj Luci, dok je u ovom uzorkovanju, testirano ukupno 130 zdravstvenih radnika. 

- U skladu sa mjerama kao i ranije, preduzimat će se sve što je potrebno kada su u pitanju slučajevi zaraženih zdravstvenih radnika - rekao je Šeranić. 

Nastavljena su testiranja osoba koje rade u staračkim domovima u RS-u i onih u karantinu i svi su bili negativni. Među novooboljelima je 17 muškaraca i 11 žena, a najviše ih je iz Banje Luke. 

- Više je onih koji ne mogu navesti kontakt. Zato i dalje naglašavamo obavezu javno-zdravstvenih mjera i da za predstojeće praznike moramo da ih se pridržavamo. Nemamo novih lokalnih zajednica gdje se pojavljuje virus - dodao je Šeranić.

U RS-u je ukupno 486 potvrđenih slučajeva koronavirusa, 214 osoba je oporavljeno, a 15 ljudi je preminulo, dok je pet pacijenata trenutno na respiratoru. 

Do sada je ukupno 6.565 testiranih u RS-u. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.