open-navfaktor-logo
search
U tri koraka
U funkciji aplikacija za registraciju osiguranika vakcinisanih izvan Kantona Sarajevo
U funkciji je aplikacija putem koje se vrši registracija osiguranika koji su se vakcinisali izvan Kantona Sarajevo.
19.04.2021. u 17:13
get url
text

Putem aplikacije osiguranici Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo mogu se registrovati i na taj način izvršiti evidenciju vakcinacije izvan Kantona Sarajevo u elektronski karton pacijenta (eKarton).

- U proteklom periodu uočili smo problem nedostatka evidencija građana Kantona Sarajevo koji su se u prethodnom periodu vakcinisali protiv virusa Covid-19 van granica Bosne i Hercegovine, odnosno izvan Kantona Sarajevo. Osiguranici koji izvrše registraciju putem ove aplikacije će biti u mogućnosti da dobiju i certifikat o vakcinisanju izdat putem Centralnog zdravstvenog informacionog sistema KS – navode iz Zavoda zdravstvenog osiguranja KS.

Navode da pored navedenih benefita za pacijente, na ovaj način će biti omogućeno i prikupljanje izuzetno važnih javno-zdravstvenih podataka.

- Kako bi dobili informacije koliko se naših osiguranika/sugrađana vakcinisalo izvan BiH, te na taj način i dobili i validne podatke za procjenu ukupnih imunoloških prilika u Kantonu Sarajevo – ističu.

Kao i kod prethodne aplikacije sam proces prijave za vakcinaciju sastoji se od tri koraka, tokom kojih će osiguranik popuniti i dostaviti tražene podatke.

Po okončanju procesa, registrovani korisnik će dobiti potvrdu registracije, a tačnost podataka o izvršenoj vakcinaciji izvan Kantona Sarajevo će biti provjerena prije upisa u konačni registar.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.