open-navfaktor-logo
search
Svečana akademija
U Goraždu obilježen Dan policije, ministar Ramo Isak dobio pištolj
Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak sa svojim saradnicima prisustvovao je svečanoj akademiji povodom obilježavanja 15. jula Dana policije Ministarstva za unutrašnje poslove Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.
13.07.2023. u 15:45
get url
text

Svečana akademija je održana u u Centru za kulturu Goražde, gdje su Isaka i njegove saradnike dočekali i poželjeli im dobrodišlicu ministar za unutrašnje poslove Bosansko-podrinjskog kantona Nusret Hubjer i policijski komesar Damir Bogunić koji su se i obratili prisutnima na svečanosti.

Na svečanosti se obratio i premijer Bosansko-podrinjskog kantona Edin Ćulov, koji se zahvalio federalnom ministru unutrašnjih poslova Rami Isaku koji ulaže veliki napor i daje značajan doprinos u jačanju policije.

Prisutnima se obratio i Avdo Hebib, prvi ministar Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova, jedan od čelnih ljudi koji su prvi stali u odbranu svog naroda od početka agresije do 15. aprila 1992. godine kada je formirana Armija BiH. Istakao je da mu je bila čast predvoditi patriote u odbrani Bosne i Hercegovine, te naglasio da je potrebno pružiti maksimalnu podršku policiji u formacijskom popunjavanju i materijalno-tehničkom smislu kako bi pružili sigurnost građanima Bosne i Hercegovine.

Ministar Isak u svom obraćanju je istakao da je jako ponosan na ljude koji vode Ministarstvo unutrašnjih poslova Bosansko-podrinjskog kantona jer oni vole svoje građane, svoj kanton i trude se da zaposle što kvaliteniji kadar, te da policijskim službenicima obezbijede što bolje uslove za rad u ovom kantonu.

- Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova i Federalna uprava policije Federalnog MUP-a uradit će sve da pomognu da Ministarstvo za unutrašnje poslove Bosanko-podrinjskog kantona primi najkvalitetniji kadar koji će Policijska akademija FMUP-a osposobiti da može odgovoriti svim zadacima.

Planirana je i nabavka borbenih vozila za Federalnu upravu policije Federalnog MUP-a ali i za druge kantone kao i uspostava helikopterske jedinice u Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, a sve u interesu sigurnosti svih građana, jer sve dok imamo jaku policiju, imamo sigurnu Federaciju Bosne i Hercegovine i sigurnu Bosnu i Hercegovinu - kazao je Isak.

Na kraju obraćanja ministar Isak zahvalio se i međunarodnim institucijama koje daju veliku podršku policisjkim snagama u BiH.

Kolektivu Fedralnog ministarstva unutrašnjih poslova uručena je zahvalnica za nesebičnu podršku i saradnju, dok je federalnom ministru unutrašnjih poslova Rami Isaku uručen pištolj sa posvetom.

Svečnoj akademiji prisustvovali su predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti kao i predstavnicu međunarodne zajednice, saopćeno je iz Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.