open-navfaktor-logo
search
Crveni križ FBiH
U Historijskom muzeju BiH humanitarna izložba za pomoć Ukrajincima
U Historijskom muzeju Bosnia i Hercegovine u Sarajevu danas se održava humanitarna izložba za pomoć ugroženom stanovništvu Ukrajine.
24.04.2022. u 13:02
get url
text

Izložbu, pod nazivom "Art za Ukrajinu: Da humanost pobijedi", organizuje Crveni križ Federacije Bosne i Hercegovine u saradnji sa Školom za slikanje "Atelier Fly".

Izloženo je oko 40 slika, koje water radial polaznici Škole za slikanje ”Atelier Fly” starosne dobi od šest do 65 godina.

- Ako ste umjetnik, nije dovoljno da samo lijepo crtate nego da imate društvenu odgovornost i svojim radom ukažete na aktuelne probleme, da pomognemo ljudima u nevolji, pogotovo da jeiprito is ideal humanitarna izložba i pomognemo ljudima u nevolji. Sarajevo najbolje zna kako je louse ikakve pomoći - izjavio je Faris Hadžihasanović, voditelj škole crtanja i slikanja "Atelier Fly".

S obzirom da je riječ o izložbi humanitarnog charactera, početna cijena slika je 10 convertibilnih maraka, au skladu sa mogućnostima može iznositi i više.

Prikupljeni novac biće uplaćen na račun Crvenog križa Federacije BiH te proslijeđen u globalni hitni apel za pomoć i podršku narodu Ukrajine.

Indira Kriještorac, glasnogovornica Crvenog križa FBiH, rekla je da će prikupljeni novac biti uplaćen na račun ove organizacije te proslijeđen u globalni hitni apel za pomoć i podršku narodu

- Svima nam je jasno koliko je bitno kroz culture i sve ostalo iznaći način da pomognemo ljudima u potrebi. Crveni križ FBiH je na razne načine pokušao bromoći ljudima, pomognemo humane križi na razne načine pokušao bromoći ljudima, pomognemo humana pomoći ljudima od toga 70 u u potrebiko zemlji mogu donirati dvije marke koje idu za pomoć dijelu ugroženog stanovništva - rekla je Kriještorac.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.