open-navfaktor-logo
search
Spremni na dalje razgovore
U Kozarcu održan treći sastanak probosanskih stranaka s ciljem zajedničkog djelovanja u RS-u
Danas je u Kozarcu održan treći sastanak probosanskih stranaka, s ciljem zajedničkog djelovanja u entitetu Republika Srpska.
13.07.2021. u 16:40
get url
text

Ovog puta, organizator je bila Platforma za progres. Sastanak je vodio Jusuf Arifagić, kandidat ove stranke za predsjednika/potpredsjednika RS-a, a prisutan je bio i predsjednik te stranke Mirsad Hadžikadić.

Sastanku su prisustvovali predstavnici sljedećih stranaka SDP BiH, SDA, PDA, Nezavisna lista Doboj, Stranka za BiH, Narod i pravda, Nezavisni blok, Hrvatski blok, Narodni evropski savez, Savez za bolju budućnost, Socijaldemokrati Bosne i Hercegovine i Demokratska fronta.

Prisutni su razgovarali o načinima za animiranje dijaspore za registraciju za glasanje i o situacijama sa kojima se susreću na terenu, a koje su specifične za različita područja na teritoriji ovog entiteta. Razgovaralo se i o kriterijima kojima će se voditi prilikom izbora kandidata koji će na najbolji način predstavljati građane i raditi za njihove interese, kako bi došlo do suštinskih promjena u RS-u.

S ciljem provođenja smjernica i dokumenta koji će se usaglasiti na jednom od narednih sastanaka, formirat će se dva tima: tim za koordinaciju aktivnosti i tim za rad sa dijasporom.

Svi prisutni su izrazili spremnost za dalje razgovore. Sljedeći sastanak će se održati krajem augusta u Doboju, u organizaciji Nezavisne liste Doboj, saopćeno je iz Platforme za progres.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.