open-navfaktor-logo
search
Imunizacija
U KS u prethodna tri dana prvu dozu primilo oko 7.000 građana, nastavlja se vakcinacija u Zetri
U prethodna tri dana u Kantonu Sarajevo, koliko traju dani otvorenih vrata za vakcinaciju protiv koronavirusa, vakcinisano je oko 7.000 građana Kantona Sarajevo.
03.08.2021. u 09:31
get url
text

Ovu informaciju za Faktor potvrdila je Mirna Pecikoza, glasnogovornica Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo.

- Proces vakcinacije se nastavlja u skladu sa raspoloživim dozama. Koliko budemo vakcina imali, tako ćemo i vakcinisati. Građani trenutno mogu da prime samo AstraZeneca vakcinu – kazala je Pecikoza, dodajući kako i proces revakcinacije ide po planiranom rasporedu.

Istakla je da su zadovoljni kako protiče vakcinacija, kako odzivom građana na vakcinaciju, tako i samim procesom vakcinacije.

- Gužve su ujutro i navečer, tokom dana se malo građani povuku, da li zbog vrućine ili u ponedjeljak jer je radni dan, ali mi smo zadovoljni uzimajući u obzir da smo na raspolaganju imali 12 hiljada doza, a da je utrošeno više od pola. Kada vidimo kako je prošla vakcinacija u svijetu, možemo u KS biti zadovoljni odzivom građana – kazala je Pecikoza.

Navela je također da se očekuje u narednih 15 do 20 dana dolazak i novih doza vakcina, ali još nemaju potvrdu o kojim se količinama niti proizvođačima radi.

Time bi se, kaže Pecikoza, stvorila mogućnost da građani mogu i birati koju vakcinu da prime.

Pozvala je građane da dođu na vakcinaciju od osam ujutro do osam navečer u Zetri.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.