open-navfaktor-logo
search
Završnica karnevala
U Mostaru na lomači spaljena lutka s likom ambasadorice Martine Mlinarević
Na večerašnjoj završnici ovogodišnjeg karnevala u mostarskom naselju Centar 2, na lomači je spaljena lutka s likom Martine Mlinarević, književnice i bh. ambasadorice u Češkoj.
25.02.2020. u 20:46
get url
text

Nakon uvodne zabave za najmlađe i darivanja od strane Babe Mačkaruše, Visoki sud Centra 2 pročitao je presudu. U obrazloženju presude, prije spaljivanja lutke, Organizacijski odbor Karnevala istaknuto je kako je glavni krivac za ovogodišnje nedaće optužena ''Bukača Huzurpator''.

-Njezina krivica nije u njezinim književnim djelima, već u tome što je otišla u Republiku Češku kao ambasadorica bez završenog fakulteta, a u isto vrijeme govorila da joj je žao što mladi odlaze vani, a ona je to učinila sve isto, samo od njihovog novca- kazali su iz Organizacijskog odbora Karnevala.

Podsjetimo, na lomači u ovom mostarskom naselju do sada su stradali: Buljo Šešbešlić, Medi Plišbraun, Bjerko Pilijanović, Vladin Blećo, gospođica Gradska Vijećnica, Eurokrem Obabuš, Ćiro Morić, Marko Franko Švicarac, Uhljeb Budžetić, Lipe Blesić, Akciza Nalitrić i drugi.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.