open-navfaktor-logo
search
Brojni gosti
U Mostaru održan iftar za prijatelje naroda Turske
Konzulat Republike Turske u Mostaru priredio je iftar za prijatelje naroda Turske koji su nakon nedavnih zemljotresa organizovali i proveli akcije pomoći za stradale.
12.04.2023. u 22:10
get url
text

{$galerijaFotografija}

Odazvao se veliki broj gostiju, uglavnom predstavnika nevladinih organizacija, spasilačkih službi i osnovnih škola, koje su prikupljale pomoć.

Yasar Ergun (FOTO: AA)

- Željeli smo napraviti simboličan gest za ljude koji su napravili kampanju za pomoć građanima Turske, nakon razornih zemljotresa. Tu su predstavnici organizacija poput Merhameta, Emmausa, Udruženja Zajedno za naš grad, Crvenog križa... Također prisutni su i čelni ljudi škola koje su pomogle naše najmlađe. Naravno, ugostili smo i članove spasilačkog tima koji su bili u Turskoj i preuzeli veliku odgovornost nakon zemljotresa. Naravno, oni svi nisu ovdje, već samo neki od njih - rekao je za Anadoliju konzul Republike Turske u Mostaru Yasar Ergun.

Posebno je zahvalio svima koji su na bilo koji način, pa makar i sa jednom markom, pomogli narodu Turske nakon velike katastrofe koja ju je zadesila.

- Pokazali su solidarnost s kampanjom pomoći. Nije bitno samo koliko je prikupljeno novca. Čak je nekad jedna marka veća od drugih stvari. To pokazuje solidarnost prema nama. Tome i pridajemo veću važnost, kao i spremnosti na saradnju. Ove večeri u svetom ramazanu, iako je to tužan ramazan za nas zbog zemljotresa, želimo bol podijeliti s istinskim prijateljima na ovom iftaru - dodao je Ergun.

Konzulat Turske će u petak organizovati i tradicionalni iftar za prijatelje i predstavnike institucija u Mostaru, koji se organizuje u Starom gradu svakog ramazana.

Iftar u Mostaru za prijatelje naroda Turske - 12. 4. 2023.
1 od 4
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.