open-navfaktor-logo
search
Danas će biti ukopan
U Mostaru održana komemoracija za Ljubu Bešlića
Komemoracija za bivšeg gradonačelnika Mostara Ljubu Bešlića održana je u nedjelju u Velikoj dvorani Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače u Mostaru. 
05.09.2021. u 14:40
get url
text

Od Ljube Bešlića, koji je preminuo u petak u 64. godini, oprostili su se porodica, prijatelji, saradnici te predstavnici javnog života grada Mostara.

Biranim riječima od Bešlića se oprostio gradonačelnik Mostara Mario Kordić koji je kazao da je Bešlić ustrajao na međuljudskim odnosima, smirivao i okupljao, ali nadasve gradio djelo zvano Mostar, i to bez obzira na vjeru, naciju i boju kože.

Posebno emotivan govor imala je Ines Bešlić, kćerka bivšeg mostarskog gradonačelnika.

- Sve mislim da je ovo neki košmar iz kojeg ćeš me ti probuditi i reći mi da je vrijeme za posao. I u ovoj svojoj posljednjoj ovozemaljskoj bitki si pokazao da si fenomen, fenomenalan tata i fenomenalan gradonačelnik. Divan suprug i otac, naš neumorni borac, naš tješitelj, što je mogao vidjeti svako ko te poznavao - kazala je.

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović kazao je kako je "Ljubo bio i ostat će naše veliko srce".

 - Odrastao uz Franjevačku crkvu i džamiju istovremeno u mahalskom ambijentu u Mostar je utkao svoje djetinjstvo, mladost i zrelost... Ljubo je kao njegovo dijete najbolje oponašao svoj Mostar - rekao je, između ostalog, Čović.

Ispraćaj i pokop bivšeg gradonačelnika Mostara Ljube Bešlića bit će održani danas u Mostaru.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.