open-navfaktor-logo
search
Naselje Sutina
U Mostaru se gradi zgrada sa 24 stana za korisnike kolektivnih centara
Projektom "Zatvaranje kolektivnih centara i alternativnog smještaja putem osiguranja javnih stambenih rješenja - CEB II" planirano je stambeno zbrinjavanje oko 7.200 korisnika koji žive u neuslovnim objektima kolektivnih centara i alternativnih smještaja.
08.04.2021. u 14:01
get url
text

U Gradu Mostaru, naselje Sutina, danas je svečano obilježen početak izvođenja radova stambenog objekta sa 24 stambene jedinice.

Objekat u naselju Sutina je jedan od tri planirana objekta za smještaj korisnika postojećih kolektivnih centara i alternativnog smještaja s područja Grada Mostara.

Početak radova su ozvaničili Jelka Milićević, dopremijerka u Vladi FBiH i ministrica finansija, Edin Ramić, federalni ministar rasljenih osoba i izbjeglica i Mario Kordić, gradonačelnik Mostara.

Na području Hercegovačko-neretvanskog kantona, planirana je realizacija ukupno šest (6) potprojekata u općinama Konjic i Jablanica, Gradu Čapljini i Gradu Mostaru. Planirana je izgradnja ukupno 132 stambene jedinice ukupne vrijednosti preko 9 miliona KM.

 

Trenutno se na području Federacije BiH izvode radovi na izgradnji dvanaest novih stambenih objekata sa ukupno 258 stambenih jedinica, te vrši rekonstrukcija i sanacija pet objekata sa 10 stambenih jedinica u Gradu Gradačcu, saopćilo je Ministarstvo raseljenih lica i izbjeglica FBiH. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.