open-navfaktor-logo
search
Projekti
U Novom Pazaru organizovana svečana primopredaja 3.101 knjige na bosanskom jeziku
Predstavnici Asocijacije Mostovi Prijateljstva Bosne i Hercegovine danas su prisustvovali svečanosti potpisivanja ugovora o donaciji i primopredaji 3.101 knjiga u sjedištu Bošnjačkog nacionalnog vijeća u Novom Pazaru.
18.02.2023. u 20:43
get url
text

Ugovor o donaciji knjiga su potpisali predsjednik Asocijacije Mostovi Prijateljstva BiH Jasmin Imamović i predsjednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća u Republici Srbiji, Misala Pramenković.

Ove sedmici se proslavlja 21.februar - Dan školstva na bosanskom jeziku i međunarodni dan maternjeg jezika, a zajednički projekt nabavke i donacije knjiga, kako je rečeno, odlična je aktivnost koja promoviše bosanski jezik i unapređuje kvalitetu nastave na bosanskom jeziku u obrazovnom sistemu Republike Srbije.

Asocijacija Mostovi Prijateljstva BiH je zahvaljujući podršci kompanije BH Telecom sa Bošnjačkim nacionalnim vijećem Sandžaka realizovao veoma bitan projekt za obrazovanje u osnovnim i srednjim školama u Sandžaku.

BH Telekom je finansijski podržao projekt nabavke lektira na bosanskom jeziku za osnovne i srednje škole u Novom Pazaru, Tutinu, Sjenici i drugim gradovima Sandžaka.

Knjige će biti distribuirane u osnovne i srednje škole širom Sandžaka, a time će učenici imati mogućnost koristiti lektire bosanskih i drugih pisaca na bosanskom jeziku.

Asocijacija Mostovi Prijateljstva BiH ima potpisan sporazum o saradnji od 2016. godine sa Bošnjačkim nacionalnim vijećem u Sandžaku. Realizacijom ovog projekta smo dodatno ojačali naše partnerstvo i prijateljstvo, saopćeno je iz Asocijacije Mostovi Prijateljstva BiH-Zenica.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.