open-navfaktor-logo
search
Banja Luka
U PDP-u se odrekli ličnih primanja u korist Klinike za infektivne bolesti
Rukovodstvo PDP-a odreklo se ličnih primanja koja će donirati socijalno ugroženim kategorijama i banjalučkoj Klinici za infektivne bolesti.  
24.03.2020. u 18:25
get url
text

– Prikupili smo 17.000 KM, od kojih smo jutros uplatili 10.000 KM za podršku zaposlenim medicinskim radnicima Klinike za infektivne bolesti Univerzitetsko kliničkog centra Banja Luka, a ostatak novca će naši mladi poslanici i aktivisti donirati građanima koji ostaju bez posla i onim koji su socijalno ugroženi – rekao je predsjednik PDP-a Branislav Borenović.

Borenović je rekao da će ovu akciju nastaviti, te da će se svaki mjesec poslanici i zvaničnici partije odreći dijela ličnih primanja i usmjeriti osobama kojima je pomoć najpotrebnija.

– Solidarnost jeste važna u ovom teškom trenutku, ali je jako bitno osigurati budžetske preraspodjele, odreći se nepotrebnih nabavki i sličnih troškova iz javne kase kako bi se pomoglo privredi te malim firmama i zanatlijama, koji su zbog pandemije koronavirusa zatvorili svoje radnje i pogone, te tako ostali bez zarada. Pomoć će biti neophodna i brojnim ugroženim kategorijama društva – rekao je Borenović, piše Istinito.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.