open-navfaktor-logo
search
Sjećanje
U petak će u Sarajevu biti otkrivena spomen-ploča mladim doktoricama Azri Spahić i Almi Suljić
U petak, 8. marta bit će upriličeno otkrivanje spomen-ploče mladim doktoricama Azri Spahić i Almi Suljić, tragično nastradalim u saobraćajnoj nesreći na Marijinom Dvoru u Sarajevu prošle godine, saopćio je Grad Sarajevo.
07.03.2024. u 11:15
get url
text

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić će u 13.30 sati, zajedno sa porodicama, prijateljima i kolegama, položiti cvijeće i odati počast stradaloj sarajevskoj mladosti.

- Postoje životi koji kratko traju, a mnogo više ostave i daju… - uklesan je tekst na spomen-ploču koju je podigao Grad Sarajevo u znak sjećanja na dva tragično ugašena života.

VEZANI TEKST - Kako će izgledati spomen-ploča u Sarajevu tragično nastradalim dr. Azri Spahić i dr. Almi Suljić

Mlade doktorice Azra Spahić i Alma Suljić su tragično nastradale u saobraćajnoj nesreći koja se desila 26. maja 2023. godine u Sarajevu. Obje doktorice bile su veoma uspješne studentice, doktorice i aktivistice u društvu.

Optuženi Armin Berberović, protiv kojeg se vodi sudski postupak, je na pješačkom prijelazu u naselju Marijin Dvor automobilom naletio na tri pješakinje, usmrtivši jednu od njih - Azru Spahić, mladu doktoricu na mjestu, a teško povrijedivši njenu prijateljicu Almu Suljić, koja je preminula nakon skoro mjesec borbe za život. Njihova treća prijateljica E. S. zadobila je lakše povrede.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.