open-navfaktor-logo
search
Solidarnost
U petak u svim džamijama u BiH sergija za pomoć nastradalim u Pakistanu
U svim džamijama u Bosni i Hercegovini i dijaspori u petak, 16. septembra, nakon klanjanja džuma-namaza, bit će organizirana sergija za pomoć narodu Pakistana pogođenom razornim poplavama.
14.09.2022. u 10:51
get url
text

Istog dana, hatibi će održati hutbu u kojoj će uputiti poruku saosjećanja i solidarnosti sa braćom i sestrama iz prijateljske zemlje Pakistan koji ovih dana prolaze kroz teške nedaće i iskušenja.

Svjetska javnost je uznemirena i zabrinuta alarmantnim vijestima i prizorima velikih poplava koje su pogodile Pakistan prethodnih mjeseci. Riječ je o prirodnoj nepogodi nezapamćenoj u novijoj povijesti.

Nakon višednevnih monsunskih kiša i izlijevanja rijeka iz svojih korita, više od 30 miliona ljudi moralo je napustiti svoje ognjište pred nezaustavljivom vodenom bujicom. Srušeno je i oštećeno oko dva miliona kuća, od kojih je više od pola miliona potpuno uništeno. Evakuirani stradalnici sa poplavljenih područja smješteni su u improviziranim i neuslovnim objektima u kojima nedostaje hrane, lijekova i osnovnih higijenskih potrepština, javila je Mina. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.