open-navfaktor-logo
search
Raste broj životinja
U Pionirskoj dolini svi sretni zbog novih mladunčadi
Pionirska dolina 18. marta zatvorila je vrata za posjetioce, ali radnici sarajevskog zoološkog vrta svakodnevno vrijedno rade i vode brigu o svim životinjama.
21.04.2020. u 21:47
get url
text

- Svi zaposleni dolaze na posao i izvršavaju svoje obaveze. Naravno, sve aktivnosti rade se uz stroge mjere i poštujemo sve preporuke koje smo dobili od nadležnih. Radnici nose maske i rukavice, a redovno se vrši i dezinfekcija. Pionirska dolina naprosto je procvjetala. Popravljeni su i rekviziti za igru najmlađih, tako da ćemo spremno dočekati posjetioce koje očekujemo u maju, kada se ublaže mjere u cijeloj zemlji - kaže Aldijana Hamza, saradnik za informisanje u KJKP Park u čijem je sklopu Pionirska dolina.

Kako pojašnjava, od prvog aprila na snazi je i ljetni režim rada, koji podrazumijeva da češće hrane životinje manjim obrocima, ali i da im osiguravaju dovoljno tečnosti.

- Vodimo računa svakako i o veterinarskom nadzoru jer nam je osnovni cilj zaštititi zdravlje životinja. Imamo i puno mladunčadi u Pionirskoj dolini i zbog toga smo svi sretni. Kada otvorimo naša vrata, imat ćemo još više životinja. Uskoro bi stanovnici Pionirske doline trebali postati i nova vrsta majmuna - giboni za koje pravimo nastambu. Oni se nalaze u Sloveniji i bit će transportovani čim se otvore granice i stvore uvjeti. Nadamo se da će uskoro početi i gradnja adrenalin parka. Bez obzira na to koliko sve zabrane budu trajale, funkcionisanje Pionirske doline ne bi trebalo doći u pitanje - podcrtava Hamza.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.