open-navfaktor-logo
search
Mektebske grupe
U Podlugovima sa efendijom mukabelu uči 100 mladih učača
U džamiji u Podlugovima mukabeli koju predvodi imam Asmir efendija Salihović prisustvuje više od 100 mladih učača.
06.04.2022. u 08:51
get url
text

Kako piše Radio Ilijaš, u džamiji u Podlugovima efendija Salihović svjedoči plodovima svog dugogodišnjeg truda jer su sve kur'anske grupe na mukabeli.

– Šest kur'anskih grupa je na mukabeli, to su njihove prve mukabele, svi su moji učenici i završili su sufaru u Podlugovima. Gledajući ovu sliku vrijedne djece, sjećam se njihovih početaka, učenja prvih harfova, prvih sura po tedžvidu, da bismo danas imali njih više od stotinu koji uče mukabelu. To ispunjava srećom i ponosom i mene kao imama, ali i cijeli džemat. Iz godine u godinu dolaze nove grupe učača Kur'ana, polaznika sufare i ulijevaju nadu da će se sjajna tradicija učenja mukabele u Podlugovima biti nastavljena - kazao je Asmir ef. za Radio Ilijaš.

Kur'an je proljeće vjernika, kao što je kiša proljeće Zemlje, a ove su godine proljeće i ramazan došli zajedno, što je dodatno ugrijalo vjernička srca, posebno vrijedne omladine u Podlugovima.

Poslanik Muhammed je učio u dovi: "...učini da mi Kur'an bude proljeće moga srca, svjetlo mojih prsa, raspršitelj moje tuge i otklonitelj mojih briga i teškoća", a svjedočimo da stotine glasova u džamiji milozvučno učeči Kur'an u Podlugovima glasno svjedoče ostvarenju te dove.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.