open-navfaktor-logo
search
JP Ceste FBiH
U ponedjeljak počinje rekonstrukcija tunela Crnaja, bit će i obustava prometa
Javno preduzeće Ceste Federacije BiH obavještava sve učesnike u prometu da u ponedjeljak, 8. februara, počinju radovi na rekonstrukciji tunela Crnaja i da na ovom dijelu magistralne ceste Sarajevo-Mostar stupa na snagu naizmjenični režim prometa.
06.02.2021. u 11:11
get url
text

Kako je još ranije pojašnjeno, promet kroz tunel Crnaja odvijat će se naizmjenično, jednom trakom, uz upotrebu svjetlosne signalizacije. U Cestama Federacije BiH ističu da će prema simulacijama prometa koje su do sada urađene, maksimalno zadržavanje biti ograničeno na 15 munuta.

S ciljem ubrzanja izgradnje, radovi će se izvoditi kontinuirano 24 sata, s tim da su potpune obustave prometa predviđene u intervalu od 23 sata navečer do 5 sati ujutro, uz izuzetak vozila hitne pomoći i policije kojima će prolaz biti omogućen i u ovom periodu.

U periodu 01. juna do 30. septembra radovi će biti obustavljeni, a promet će se odvijati u obje trake, bez ograničenja.

Važno je naglasiti da su u radi što boljeg i pravovremenog informiranja vozača, s obje strane tunela Crnaja instalirane kamere BIHAMK-a, putem kojih se može u svakom trenutku provjeriti stanje odvijanja prometa na ovoj dionici magistralne ceste Sarajevo-Mostar.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.