open-navfaktor-logo
search
Nezadovoljni Vladom
U ponedjeljak polusatni štrak upozorenja članova Sindikata radnika u zdravstvu KS
Glavni odbor Sindikata radnika u zdravstvu u Kantonu Sarajevo donio je odluku da u ponedjeljak, 23. januara, svi članovi u vrijeme pauze u toku radnog dana izađu ispred svojih zdravstvenih ustanova u kojima su zaposleni na polusatni štrajk upozorenja.
18.01.2023. u 12:40
get url
text

Odluka je, kako navode iz Sindikata, donesena na sjednici održanoj 29. decembra prošle godine, nakon neuspjelog postupka mirenja sa Vladom Kantona Sarajevo, a s ciljem zaštite dostojanstva radnika u zdravstvu u Kantonu Sarajevo i postizanja dogovora o dopuni i usaglašavanju Kolektivnog ugovora o pravima i obavezama poslodavaca i radnika u oblasti zdravstva za područje Kantona Sarajevo, te radi usaglašavanja neto satnice sa porastom troškova života.

članovi ovog Sindikata u vrijeme pauze u toku radnog dana izaći ispred zdravstvenih ustanova u kojima su zaposleni.

- Mi smo tatkvu odluku donijeli jer se radi o zdravstvenim ustanovama i nećemo je promijeniti. Naravno, mi ćemo sve dalje korake Koordinacije pratiti i priključiti im se - kaže Senad Sadiković, predsjednik Sindikata radnika u zdravstvu KS.

Dodao je kako Sindikat radnika u zdravstvu KS ne zanima ko će činiti novu vlast u KS.

- Mi ćemo i dalje naše sindikalne aktivnosti provoditi po zakonu, korak po korak do ostvarivanja naših prava – naglasio je Sadiković.

VEZANI TEKST - Radnici u Kantonu Sarajevo 23. januara održat će jednosatni štrajk upozorenja

Podsjetimo, na sastanku Koordinacije sindikata u Kantonu Sarajevo, koji je odražan 28. decembra prošle godine, a koju čini i Sindikat radnika u zdravstvu KS, donesena je odluka da se, zbog nedostatka dobre volje druge strane: Vlade Kantona Sarajevo, uprava ustanova i preduzeća u djelatnostima zdravstva i komunalne privrede prema 22.000 radnika, u ponedjeljak - 23. januara 2023. godine organizira štrajk upozorenja u trajanju od sat vremena, počev od 11.55 sati, do 12.55 sati.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.