open-navfaktor-logo
search
Press konferencija
U posljednja 24 sata u FBiH testirano 706 uzoraka: Na koronavirus pozitivno 11 osoba, jedna preminula
U posljednja 24 sata u FBiH se nastavlja pozitivan i povoljan trend koji imamo već posljednjih nekoliko dana. Od 706 testiranih osoba, kod 11 je potvrđen koronavirs.
07.05.2020. u 12:18
get url
text

Kazao je to član Federalnog štaba civilne zaštite i direktor Zavoda za javno zdravstvo FBiH Davor Pehar na današnoj press konferenciji predstavnika federalnih institucija povodom stanja nesreće uzrokovanog pojavom koronavirusa na području FBiH.

- Novi slučajevi dolaze iz Zeničko-dobojskog kantona, Kantona Sarajevo i Srednjobosanskog kantona, dakle iz Maglaja, Travnika, Viteza i Sarajeva - dodao je. 

Prema njegovim riječima, zaključno sa ovim podacima do sada je testirano 21.187 osoba, a COVID-19 potvrđen je kod 964 osobe. 

- Od aktivnih pacijenata, 40 se nalazi na bolničkom liječenju, od kojih su dvije osobe razvile težu kliničku sliku i nalaze se na respiratoru - istakao je Pehar.

Naveo je i to da je na prostoru FBiH do sada oporavljeno 530 pacijenata, dok se 401 još smatra aktivnim.

- Nažalost u protekla 24 sata zabilejžen je jedan smrtni slučaj u Mostaru. Riječ je o pacijentu iz Čapljine koji je 1963. godište. On je razvio tešku kliničku sliku i nažalost je umro u proteklom danu. Ukupno su umrle 34 osobe čiju smrt dovodimo u vezu sa infekcijom koronavirusa - kazao je. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.