open-navfaktor-logo
search
Oglasio se trio
U potpisu Peđa, Dino i Neko o Bogićeviću: "Sarajevo, laku noć. Sutra je novi dan"
Peđa, Dino i Neko, tako su se potpisali u saopćenju, oglasili su se povodom odluke Bogića Bogićevića da se povuče iz kandidature za gradonačelnika Sarajeva.
24.03.2021. u 21:16
get url
text

VEZANI TEKST - Bogićević pisao Nikšiću: Odustao od kandidature za gradonačelnika Sarajeva

- Obavještavam Te o mojoj neopozivoj odluci da povučem kandidaturu za gradonačelnika Sarajeva. Ona je očigledno postala kamen spoticanja u koalicionim odnosima "Četvorke", koja je tim povodom pokazala evidentno nejedinstvo na današnjoj sjednici Gradskog vijeća Sarajeva - napisao je, između ostalog, Bogićević u pismu Nerminu Nikšiću, predsjedniku SDP-a, ali i u pismu medijima.

Zajednička izjava predsjednika SDP-a, Naroda i pravde i Naše stranke povodom dešavanja vezanih za izbor gradonačelnika Sarajeva, stigla je večeras na adrese medija. 

Saopćenje prenosimo u cijelosti: 

Žao nam je što se gospodin Bogić Bogićević izjasnio da odustaje od kandidature za gradonačelnika, ali njegov postupak razumijemo. Mi se ipak trajnih vrijednosti ne možemo odreći tako lako, a Bogić Bogićević to jeste.

VEZANI TEKST - Irfan Čengić podnio ostavku na sve funkcije u SDP-u

Bogić Bogićević je utjelovljenje Bosne i Hercegovine, njenog prkosa, ponosa, časti i čestitosti. Zato ovim putem želimo istaknuti da mi ne odustajemo od gospodina Bogića Bogićevića kao gradonačelnika Sarajeva, nikada.

Gospodin Bogićević je častan političar, a izbor gradonačelnika u Sarajevu, kada uključuje mračnjake koji se hvale mafijaškim metodama kupovina i ucjena, niti ima veze sa čašću niti s politikom. Pokazalo se to i u prošlom mandatu, a ponavlja se i u ovom. To je proces čije kretanje nečasnim radnjama usmjerava SDA. Shvatamo u potpunosti da gospodinu Bogićeviću ne treba da bude predmet prljavih igara beskrupuloznih mešetara i moralnih nakaza.

VEZANI TEKST - I drug Husnija Kamberović digao ruke od "Četvorke": Bogi, bježi od njih daleko!

Ovo je njegovo drugo veliko ne. Prvo nam je umnogome pomoglo da naša zemlja ostane naša, a drugo treba sve da nas osvijesti za pravac u kojem ovu zemlju želimo voditi. Što se nas tiče, to je vladavina prava. Svim dozvoljenim sredstvima i izbor gradonačelnika, ali i sve druge stvari dovest ćemo u zakonske okvire i izbaviti ih iz ralja SDA-ovog kriminalnog načina vođenja politika.

Ponavljamo, i dalje vjerujemo u Bogića Bogićevića kao gradonačelnika glavnog grada, jer vjerujemo u jedinstvenu, bolju Bosnu i Hercegovinu.

Sarajevo, laku noć. Sutra je novi dan.

Peđa, Dino i Neko.  

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.