open-navfaktor-logo
search
Novo Sarajevo
U rekonstrukciju ulice uloženo 50 hiljada maraka
Načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo sa saradnicima obišao je završne radove na sanaciji dijela ulice Teočačka u MZ "Vraca".
02.07.2020. u 15:44
get url
text
Teočačka ulica

Zbog čestih oštećenja i kvarova na vodovodnoj mreži, te čestog prokopavanja saobraćajnica je bila u veoma lošem stanju. U januaru 2020. godine kvar na vodovodnoj mreži oštetio je saobraćajnicu koja je nakon toga blokirana i obilježena kao neuslovna za odvijanje saobraćaja, navodi se u saopćenju Općine Novo Sarajevo.

Na sastanku sa predstavnicima KJKP Vodovod i kanalizacija, Općina Novo Sarajevo  je predložila da vlasnik instalacija izvrši zamjenu vodovodne cijevi na dužini oko 80 metara od spoja sa ulicom Derviša Numića do mjesta kvara, a nakon toga će Općina izvršiti sanaciju saobraćajnice.

Popravka vodovodne mreže završena je polovinom juna čime su stečeni uvjeti za asfaliranje ulice Teočačka dužine oko 100 metara. Radovi na sanaciji dijela ulice obuhvatili su izgradnju nove kolovozne konstrukcije, odnosno ugradnju novih ivičnjaka, tamponskog sloja, ugradnju asfaltnih slojeva i završnog habajućeg sloja. Procijenjena vrijednost radova je oko 50.000 maraka.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.