open-navfaktor-logo
search
Šta je bilo na Vladi
U RS-u žele štampati entitetske dokumente, Cvijanović se ranije slikala sa "probnim" pasošem
Na sinoć održanoj sjednici Vlade RS-a govorilo se i o pripremi paketa zakona o novim ličnim dokumentima. Takom barem tvrde iz opozicionog tabora u ovom bosanskohercegovačkom entitetu. 
19.10.2021. u 12:56
get url
text

Dok je Milorad Dodik, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, "glumi lažnu Srbendu i sramoti srpski narod ponašajući se kao dvorska luda u centru Sarajeva, u sjenci javnosti njegovi poslušnici na vanrednoj sjednici Vlade Republike Srpske po direktivi ludaka donose opasne odluke", napisao je Nebojša Vukanović, zastupnik u Narodnoj skupštini RS-a. 

Prema mojim saznanjima, pisao je jučer Vukanović, od veoma pouzdanih izvora iz Vlade Republike Srpske, na sjednici Vlade danas (jučer) treba da se, između ostalog, usvoje nacrti zakona o pasošu, ličnoj karti i državljanstvu Republike Srpske, koji će po hitnoj proceduri početkom novembra biti upućeni u parlamentarnu proceduru i naći se pred zastupnicima Narodne skupštine Republike Srpske.

VEZANI TEKST - Drago Kalabić, bivši SNSD-ovac: Milorade, tvoji kažu da si prolupao, priča ti je za nesretnike uz litru brlje

- Dodik se igra opasnim igrama, želi da nas pretvori u Abhaziju i Južnu Osetiju izolujući od ostatka svijeta i pretvarajući u geto i evropski pojas Gaze. Ukoliko se njegove tvrdnje pokažu tačnima, a Dodik se odluči na ovakve poteze, sigurno je da će BiH upasti u još dublju politički krizu ili će opasne namjere Milorada Dodika neko ranije obuzdati - piše Vukanović. 

Pitanje je da li će se sa Dodikovim pasošima i ličnim kartama moći bar preko Drine u Srbiju, i da li će ih Vučić priznati, piše Vukanović, a za ostale države znam da će vrijediti taman koliko i oni crveni SNSD-ovi pasoši koje je sumanuti Dodik sa svitom dijelio građanima uoči Općih izbora 2018. godine.

SNSD je i 2018. godine preko svoga podmlatka dijelio "pasoše" RS-a, a prvi takav je dobila Željka Cvijanović. Podrazumijeva se, takvi dokumenti su bili bez ikakve stvarne vrijednosti i upotrebe. 

- Da bi u drugi plan skrenuo pažnju javnosti sa suludih i opasnih poteza koje vuku njegove skutonoše, ulizice i satrapi, svjestan da je narod uznemiren i uplašen njegovim opasnim avanturama i suludim potezima, sumanuti i pomahnitali Lakrdijaš doveo je harmonikaša u zgradu Predsjedništva BiH kako bi glumio lažnu Srbendu i dvorsku ludu.

VEZANI TEKST - Vlada RS-a raspravljala o spornim Dodikovim zahtjevima, Lukač mu se usprotivio

 

Njegovo krajnje ekscentrično i ekstravagantno ponašanje u najmanju ruku je zabrinjavajuće, a iznenađen sam da je javnost više zabavila i privukla pažnju njegova svirka nego opasni potezi, najava blokade kasarni i sumanuto ponašanje, što i jeste njegov cilj da svojim ispadima skrene pažnju sa suštine. Čudno je da je zvao harmonikaša kad u svom Kabinetu ima bar jednog, Milana Mita Tegeltiju, koji je mogao da malo zasvira, jer svakako ne radi kao savjetnik ništa, osim što napiše poneki tvit - smatra Vukanović. 

Na sjednici Vlade RS-a održanoj jučer na kojoj je navodno bilo govora o ličnim dokumentima građana koje bi, prema zamisli SNSD-ovaca izdavao entitet, Dodiku se usprotivio ministar MUP-a Dragan Lukač. 

Lukač je, kako je objavio BN, rekao i da će sve te odluke pasti na Ustavnom sudu BiH i da mogu biti nesagledive posljedice po građane i RS. Kako se navodi, Dodik nije bio zadovoljan Lukačevom diskusijom, pa mu je rekao da ne priča i ne opstruiše te procese.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.