open-navfaktor-logo
search
Pomoć
U Sarajevu danas i sutra humanitarni bazar za narod Palestine
U koordinaciji sa Udruženjem civilnih žrtava rata "Svjetlost", Palestinska zajednica u Bosni i Hercegovini će danas i sutra između 09:00 i 18:00 sati, organizovati humantirani bazar na adresi Sutjeska 24, Sarajevo.
03.11.2023. u 08:29
get url
text

sklopu bazara će se prodavati hrana i kahva čiji će se prihodi predati narodu Gaze u koji se nalazi u humanitarnoj krizi. U ime civilnih žrtava rata koji su preživjeli genocid, etničko čišćenje, okupaciju i koji dobro znaju kako je biti bez osnovnih životnih resursa (hrane, čiste vode, struje i slično), simbolična pomoć će se dati narodu Gaze u njihovoj bitki za opstanak.

- Pozivamo sve osobe koji su u mogućnosti da prisustvuju ovom plemenitom događaju i da daju svoju simboličnu podršku stanovnicima Gaze. Svi prihodi humanitarnog bazara će se uručiti na humanitarni račun Palestinske zajednice u BiH. Zahvaljujemo se svim građanima BiH na pomoći i podsjećamo palestinska zajednica u Bosni i Hercegovini pokrenula je humanitarni broj putem kojeg građani BiH mogu donirati tri konvertibilne marke narodu Palestine - saopćila je Palestinska zajednica u BiH.

Humanitarni broj na koji građani mogu zvati je 090 292 000 (samo za BH Telecom). Pomoći se može i direktno uplatom na žiro račun kod BBI Banke, broj računa: 141-311-53200039-07 (primalac Udruženje Palestinska zajednica u BiH, Džinina 4, Sarajevo – s naznakom "Pomoć za Palestinu").

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.