open-navfaktor-logo
search
TRT World
U Sarajevu prikazan dokumentarni film o mračnom licu terorističke grupe FETO
Dokumentarni film, kojeg je u produkciji TRT Worlda snimio poznati engleski novinar Andrew Wilson, prikazan je u Memorijalnom centru Kovači, a u organizaciji ambasade Republike Turske u Sarajevu
10.07.2019. u 22:31
get url
text

U Sarajevo je prikazan dokumentarni film "The Network" koji opisuje stvarnu i mračnu stranu terorističke grupe FETO, javlja Anadolu Agency (AA).

Dokumentarni film, kojeg je u produkciji TRT Worlda snimio poznati engleski novinar Andrew Wilson, prikazan je u Memorijalnom centru Kovači, a u organizaciji ambasade Republike Turske u Sarajevu.

Ambasador Turske u BiH Haldun Koc je tom prilikom izjavio da nikada neće biti zaboravljen, kako je kazao, podli pokušaj državnog udara u Turskoj.

"Turski narod se jasno suprotstavio tom pokušaju državnog udara. Sve ono što se desilo te noći i što je Turska doživjela predstavljeno je i građanima Bosne i Hercegovine, zahvaljujući ovom dokumentarnom filmu", rekao je Koc.

Istakao je da je Bosna i Hercegovina iskazala solidarnost s Turskom odmah nakon pokušaja državnog udara 15. jula 2016. godine.

"Bosna i Hercegovina je bila među prvim zemljama koje su pružile podršku Turskoj", dodao je Koc, napominjući kako FETO i dalje provodi svoje aktivnosti u BiH.

"Imamo blisku saradnju s Bosnom i Hercegovinom. Vjerujemo da zajedničkom borbom možemo doprinijeti da ova teroristička organizacija napusti BiH", rekao je turski ambasador.

Podsjetio je i da je tokom posjete turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana Sarajevu bilo riječi o pitanju FETO-a.

"Iskazana je obostrana politička volja u vezi sa zajedničkom borbom. Nastavit ćemo tu borbu jer ovo nije samo problem Turske nego i BiH. Ovaj problem ćemo pokušati riješiti zajedno, u okviru pravnih normi", kazao je Koc.

Prikazivanju filma su prisustvovali brojni predstavnici turskih organizacija i institucija u BiH, turski studenti u BiH i drugi građani.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.