open-navfaktor-logo
search
Vremenske nepogode
U šest općina RS-a sutra neće biti nastave u školama
Usljed obilnih kišnih padavina i izlijevanja rijeka sutra će biti obustavljena nastava u svim školama na području Čelinca, Teslića, Novog Grada, Кostajnice, Prijedora i Кotor Varoš
14.05.2019. u 16:20
get url
text

Ministarstvo prosvjete i kulture RS saopćilo je danas da su prilike na terenu u Banjoj Luci i Laktašima značajno poboljšane, pa će sutra biti organizovana nastava u svim školama, kao i rad predškolskih ustanova na ovom području.

Usljed obilnih kišnih padavina i izlijevanja rijeka sutra će biti obustavljena nastava u svim školama na području Čelinca, Teslića, Novog Grada, Кostajnice, Prijedora i Кotor Varoša.

U Doboju je obustavljena nastava u OŠ "Ozren" Paklenica Donja i Područnom odjeljenju Trbuk zbog izlijevanja rijeke Bosne, zatim u Područnom odjeljenju Ševarlije u okviru OŠ "Sveti Sava", te u OŠ "Petar Кočić" zbog nemogućnosti dolaska učenika i nastavnika. U dvije dobojske škole, "Vuk Кaradžić" i "Sveti Sava" nastava se izvodi sa skraćenim časovima.

U Oštroj Luci nastava je obustavljena u OŠ "Desanka Maksimović“ i OŠ "Petar Škundrić".

- Ministarstvo prosvjete i kulture RS prati situaciju na terenu i zajedno sa direktorima obrazovnih ustanova preduzima sve preventivne mjere s ciljem sigurnog izvođenja nastave u školama u RS – istakli su u Ministarstvu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.