open-navfaktor-logo
search
Za svu djecu
U Srebrenici podijeljeno oko 400 novogodišnjih paketića
Kulturni centar Srebrenica već drugu godinu zaredom osigurao je novogodišnje paketiće za predškolarce i učenike do četvrtog razreda osnovne škole.
24.12.2022. u 14:02
get url
text

U sklopu projekta "Kultura za sve" ova ustanova je danas organizovala podjelu paketića za svu djecu iz Srebrenice, a pokrovitelji su bili Vlada Kantona Sarajevo i premijer Kantona Sarajevo Edin Forto.

V.d direktora JU Kulturni centar Srebrenica Almir Salihovic rekao je Feni da je uspješno realizovana inicijativa "Djed Mraz za svu djecu Srebrenice", naglašavajući da su željeli usrećiti djecu u Srebrenici. 

- Podijelili smo oko 400 paketića i potrudili smo se da kroz projekat "Kultura za sve" osiguramo dolazak Djeda Mraza koji je podijelio paketiće i ujedno djecu zabavio. Za uspomenu sva djeca će imati fotografiju sa Djeda Mrazom. Ovo je završna aktivnost projekta, a u prethodnom periodu smo imali niz aktivnosti za djecu i odrasle. Realizacijom projekta promovisali smo kulturu u našem gradu i ujedno život građana učinili potpunijim – kazao je Salihović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.