open-navfaktor-logo
search
Donacija Saudijske Arabije
U Srebrenici potpisani ugovori sa 195 korisnika o dodjeli građevinskog materijala
U Srebrenici je danas potpisano 195 ugovora sa korisnicima koji su ispunili uslove za donaciju Saudijske Arabije koja se odnosi na dodjelu građevinskog materijala za rekonstrukciju stambenih objekata.
06.10.2020. u 12:36
get url
text

Zamjenik načelnika Općine Srebrenica Hamdija Fejzić kazao je da je vrijednost ovog dijela projekta 500 hiljada eura. Donacija Saudijskog fonda za razvoj realizira se putem Vijeća ministara BiH, a implementator je Općina Srebrenica.

-Obuhvaćeno je 105 bošnjačkih porodica i 90 srpskih. Od ovog broja za pet bošnjačkih prodica će biti urađeno pet kuća po sistemu ključ u ruke, a ostalo se odnosi na isporuku građeviskog materijala za pomoć u rekonstrukciji i adaptaciji stambenih objekata – pojasnio je Fejzić.

Vidoje Spajić i Munib Avdagić su među korisnicima koji su danas potpisali ugovore.

- Danas sam dobio ugovor za realizaciju projekta Saudijske Arabije za rekonstrukciju kuće. Došlo je vrijeme napokon da obnovim svoj objekat - kaže Spajić.

- Ja sam potpisao ugovor za adaptaciju krovne konstrukcije na mojoj kući. Zahvalan sam na podršci donatoru, kao i implementatoru opštini Srebrenica – rekao je Avdagić.

U narednom period bit će realizovan i drugi dio projekta koji se odnosi na nabavku poljoprivredne mehanizacije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.