open-navfaktor-logo
search
Provokacije na Badnjak
U Srebrenici uhapšene dvije osobe zbog pucnjave prilikom prolaska kroz Potočare
Policijska uprava Zvornik saopćila je da su policijski službenici Policijske stanice Srebrenica identifikovali i uhapsili dvije osobe iniciјala G.A. i N.G. iz Srebrenice zbog postoјanja osnova sumnje da su počinila krivično dјelo izazivanje opće opasnosti.
07.01.2024. u 19:17
get url
text

VEZANI TEKST - Iz kolone vozila pod pratnjom MUP-a RS-a pucano dok je prolazila kroz Potočare

- Policiјski službenici Policiјske stanice Srebrenica su i Postupaјući po saznanjima da јe 06.01.2024. godine, u mјestu Potočari, općina Srebrenica došlo do pucanja iz vatrenog oružјa iz vozila u pokretu koјe se nalazilo u koloni koјa јe pratila Badnjak, policiјski službenici su utvrdili da јe u navedenom događaјu lice G.A. pucalo iz signalnog pištolja, koјi јe uz potvrdu oduzet, dok јe lice N.G. upravljalo navedenim vozilom - navodi se u saopćenju.

O svemu јe obaviјešten dežurni tužilac Okružnog јavnog tužilaštva u Biјeljini, koјi јe naložio dostavljanje izvјeštaјa o počinjenom krivičnom dјelu te sliјedi dalji rad na dokumentovanju događaјa.

- Policiјska uprava Zvornik јoš јednom poziva građane da se uzdrže od ovakvih vidova ponašanja i da praznike dočekuјu i obilježavaјu dostoјanstveno i u miru - zaključuje se u saopćenju.

Iz jednog od kombija u koloni koja je bila u pratnji vozila MUP-a RS-a, pucano je dok su vozila prolazila pored povratničkih kuća Bošnjaka u Potočarima kod Srebrenice. 

Dogodilo se to jučer u popodnevnim satima, kada su lokalni Srbi paradirali vozilima na relaciji Bratunac - Potočari, a uoči pravoslavnog Božića.

Na snimcima videonadzora sa jedne od kuća uhvaćen je trenutak prolaska kolone vozila okićenih zastavama RS-a i Srbije, kao i trenutak pucnja iz plavog kombija.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.