open-navfaktor-logo
search
Brojni učesnici
U srijedu u Hadžićima humanitarni koncert "Večer duhovne muzike i sevdaha"
U kulturno-sportskom centru Hadžići u srijedu u 19 sati bit će održan humanitarni koncert "Večer duhovne muzike i sevdaha".
19.12.2022. u 12:33
get url
text

Na koncertu će nastupiti: Latif Moćević, Armin Muzaferija, Zejd Šoto, Mustafa Isaković, Enes Ukić, horovi „Sejfullah“ i „Ruka podrške“, Vermina Kazaferović, KUD Ivan Planina iz Tarčina, KUD iLidža. Narator je Damir Kustura, a autor recitala Hasan Hasić. Organizator je Udruženje invalida i bolesnih osoba "Ruka podrške".

- Koncert će trajati oko dva sata. Svi izvođači rado su se odazvali da nastupe bez honorara. Imamo lijep odziv kupovine karata, ali i za druge načine kojim mnogi žele pomoći u prikupljanju sredstava za izgradnju rehabilitacijske kuće Ruka Podrške u Miševićima (Hadžići) za potrebe invalidnih i bolesnih osoba. U toku je izljevanje ploče za prvi sprat kuće, a za završetak radova i kompletno opremanje potrebno je još 320.000 KM – kaže Almir Išerić, predsjednik Udruženja invalida i bolesnih osoba "Ruka podrške".

Ovo Udruženje je osnovano prije šest godina i broji preko 200 članova: osobe sa invaliditetom, djeca sa poteškoćama u razvoju, teže oboljele osobe, te starije i nemoćne osobe.

Udruženje aktivno posreduje u zapošljavanju svih radno sposobnih članova, te organizuje redovna druženja i radionice za članove s ciljem socijalizacije i inkluzije u svakodnevni život.

Rehabilitacijska kuća podrazumijeva izgradnju objekta sa sljedećim sadržajima: bazen, fizikalne terapije, Hubbardova kada, hiperbarična komora, slana soba, park prilagođen osobama sa invaliditetom, smještaj za članove koji dolaze iz daleka (dva apartmana), lift, sala za edukacije, radno osposobljavanje i sastanke, te mjesto za redovna druženja.

U akciji prikupljanja sredstava za izgradnju može se učestvovati na nekoliko načina:

- kupovinom karata za koncert (10, 20 ili 50 KM - prema mogućnostima i željama);

- kupovinom karata za online projekciju uživo (20, 50 ili 100 KM - prema mogućnostima i željama).

Link za kupovinu karata: https://www.kupikartu.ba/karte/event/5712/humanitarni-koncert-veer-duhovne-muzike-i-sevdaha

- pozivom na broj 090 292 003 (3 KM, samo BH Telecom korisnici)

- uplatom iz BiH na žiro račun 1994990034902750 (Sparkasse Bank) sa naznakom "Za Rehabilitacijsku kuću"

- uplatom na PayPal račun Udruženja, @rukapodrskebih (https://paypal.me/rukapodrskebih), sa naznakom "Za Rehabilitacijsku kuću".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.