open-navfaktor-logo
search
Ministarstvo saobraćaja KS
U svim tramvajima u Sarajevu postavljen videonadzor
Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo je u cilju povećanja sigurnosti putnika u javnom prijevozu pokrenulo niz projekata, a jedan od njih je postavljanje videonadzora u tramvajima.
16.07.2022. u 20:15
get url
text

- Pored toga što je danas stigao još jedan novi sarajevski trolejbus, zadovoljan sam što mogu reći da je u svim tramvajima postavljen videonadzor - rekao je ministar saobraćaja KS Adnan Šteta.

Na osnovu svih istraživanja koje je provelo Ministarstvo saobraćaja i direktnih razgovora sa građanima, jedan od tri najveća problema s kojima se građani susreću je sigurnost u javnom prijevozu.

- Očekujemo da će videonadzor doprinijeti i bržim reakcijama MUP-a KS u rješavanju svih situacija, od zaštite naših građana, uništavanja vozila i imovine svih nas, do pronalaska onih koji čine prekršaje - dodao je Šteta.

Kako je istakao, s ciljem kvalitetnije usluge javnog prijevoza, u toku je realizacija nekoliko projekata koji se tiču digitalizacije i modernizacije javnog prijevoza, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.